Ľadový zber. Táto klasifikácia vína je asi najpresnejšia zo všetkých (vraví mi z duše), pretože pri zbere, keď ortuť teplomera klesne minimálne na -7 °C, nie je ľadové len hrozno a krajina, ale hneď po prvých 10 minútach strávených 5. decembra vonku bolo ľadové naozaj všetko. Nos, uši a prsty skrehnuté na cencúľ. Horúca bola len nálada zberačov vybičovaná túžbou napiť sa o pár dní sladkého dezertu a zároveň radosťou zo zdravého hrozna, čo nie je vždy samozrejmosť.
Názov Altos Ibéricos bol odvodený od Alto Otero, krásneho miesta, kde sa vinárstvo nachádza v meste Labastida, severne od Pyrenejského polostrova. Toto ušľachtilé víno z rodiny Torres, vyrobené z odrody Tempranillo, starne 12 mesiacov v dubových sudoch a dlhú dobu vo fľašiach (cca 6 mes.).
Amarone Della Valpolicella Marne 180 DOCG z talianskeho vinárstva Tedeschi, je cuvée, vyznačujúce sa typickou vôňou intenzívneho červeného ovocia, nakladaných sliviek a hrozienok, doprevádzané tónmi mandľového oleja a marcipánu.
Tignanello ponúka v každom ročníku vynikajúcu harmóniu. Vinice Tenuta Tignanello sa nachádzajúceho v srdci Chianti Classico na zvlnených kopcoch medzi údoliami riek Greve a Pesaje.Na podnebí je šťavnaté a svieže s hodvábne jemným ovocím a dobre štruktúrovanými tanínmi, podmanivou eleganciou, jemnosťou a s nádhernou dĺžkou.
Supertoskánec Argentiera je vlajkovou loďou vinárstva Tenuta Argentiera. Hrozno použité na výrobu tohto vína pochádza z najlepších polôh Bolgheri. Jednotlivé odrody vinifikovali samostatne a následne bolo vytvorené cuvée s pomerom 40% Cabernet Sauvignon , 40% Merlot a 20% Cabernet Franc.
Barbera d`Asti Tre Vigne DOCG vyrobené z hrozna Barbera(100%). Priemerný vek vinohradu z ktorého je vyrobené toto víno je 40 rokov. Malokaktická fermentácia prebiehala 4 mesiace na jemných kaloch v drevených barikových sudoch. Následne sa víno presunie do dubových sudov kde zreje ďalších 14 mesiacov.
Bordeaux Château Ducru Beaucaillou, ročník 2019 je jedným z najlepších ročníkov. Vzniklo spojením odrôd Cabernet Sauvignon a Merlot. Beaucaillou znamená krásny kameň a charakterizuje kamenistú pôdu v Saint Julien, na ktorej sú vinohrady vysadené.
Bordeaux Chateau Figeac, Saint-Emilion Premier Grand Cru Classe B, ročník 2019 je nepochybne jedným z najväčších ročníkov. Je to vyvážené červené víno s množstvom sviežosti. Vzniklo spojením 35% Cabernet Franc 35% Cabernet Sauvignon a 30% Merlot.
Château Haut-Brion je druhé víno vinárstva La Clarence de Haut-Brion. Prvýkrát bol vysadený v roku 1553 a je považovaný za najstarší prvý rast. Haut-Brion bol považovaný za „cru“ vinohrad už v 15. storočí.
Cabernet Sauvignon 50 year old wines pochádzajúci z austrálskeho vinárstva Chateau Tanunda, vyrobený z 50-ročného viniča, ktorý prináša ovocie vysokej intenzity a koncentrácie.
Veľmi peklný Cabernet Sauvignon Oberon ročník 2016 z Napa Valley s tónmi čiernych čerešní a dotykom kandizovaných černíc a korenia. Odporúčame podávať k steakom, pokrmom z kačacieho a jahňacieho mäsa.
Michael Mondavi Cabernet Sauvignon Spellbound ročník 2014 sa prezentuje výraznými, tmavým tónmi bobulového ovocia (černice, zrelé slivky) s dotykom dubu a tabaku. Dochuť je dlhá s jemnými, integrovanými tanínmi.
Cabernet Sauvignon The Chateau Single Vineyard pochádzajúci z austrálskeho vinárstva Chateau Tanunda je harmonické a plné červené víno. Má tmavo červenú farbu s fialovými odleskami v pohári. Vo vôni dominujú arómy čiernych ríbezlí, červených ríbezlí a korenia s nádychom cédra a mäty.
TINTAFINA je Tempranillo pochádzajúce zo španielskeho vinárstva Casa Rojo. Veľa vzrušenia na podnebí s dlhým, elegantným a korenistým záverom. Toto víno sa bude vo fľaši zlepšovať v nasledujúcich 7-10 rokoch. Ročník 2019 bol vynikajúci a umožnil dozretie hrozna v optimálnom načasovaní, so zrelými vôňami, skvelou extrakciou a dobrou kyslosťou.
Pre vinice s názvom Lafóa, platia štandardy kvality - vysoká redukciou hrozna s nízkou výťažnosťou vinohradu, pre dosiahnutie vyššej kvality úrody a tým aj lepších vín. Vína pochádzajúce z viníc Lafóa sú plné, zároveň však veľmi elegantné s veľkým potenciálom zrenia.